Sunday, November 17, 2013

Sunday, August 18, 2013

:: 6 bulan ::

aku xtahu nk kata,tempoh nie akan menyenangkan atau menyakitkan..
sabar tyra,sabar...6 bulan untuk ko bertahan dan bersabar lagi...
mungkin ko xder hak lagi...

*tapi susah ker nk buat aper yang aku suruh?? dah lupa ker,sabar!!!

benda nie betul2 mengganggu emosi, pemikiran dan perasaan aku..macam mana aku nk sabar?????

jangan dengar, itu semua bisikan syaitan,mereka2 semua cuba hasut ko jadi lebih kusut. think positif k!!

how come i can think positive in this kind of situation??????

malas larh layan ko. EMO!!!!

Tuesday, July 16, 2013

"Double Trouble Giveaway 2013 by SPB & SyahirahFS "



Double Trouble Giveaway 2013 by Syan Punya Belog & SyahirahFS.

Di Sponsor oleh : 



 ++100 HADIAH UNTUK DIMENANGI!!



:: GA Ramadhan Raya by Emas Putih ::


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)



:: I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com ::


Assalamualaikum..


Tengok banner kat atas pun dah tau kan pasal aper?hee dah lama x join giveaway, so kali nie hanya nak mencuba nasib sempena barakah bulan ramadhan 2013.huhu kalau siapa2 nak join boleh klik banner di atas untuk mengetahui syarat2 penyertaan dan hadiah2 giveaway yang lumayan yang bakal diberikan okeay? kalau malas sangat nie aku bagi link nyer..




p/s : rugi kalau xjoin,hehe
*maaflah kalau entry simple sangat, aku pun bukan reti sangat menulis panjang2,melainkan buat karangan time exam jerk :p

Sunday, June 30, 2013

Malam

Deraian air mata yang mencurah2 membasahi pipiku.
Tdo bertemankan bekas kesatan air mata tiada mahu kering.
Bangkitlah esok dengan mata sembam.

Hanya satu pintaku..esok dapat puasa dengan tenang.amin

Thursday, June 13, 2013

                                  KENAPA?!
                                MENGAPA!?
                                 STRESS!?

Sunday, June 9, 2013

:: DUIT & KAYA ::


Banyak duit banyak hutang jadi miskin
Banyak duit tiada hutang jadi kaya
Sikit duit banyak hutang jadi papa kedana
Sikit duit tiada hutang kira stabil
Tiada duit banyak hutang jadi muflis
Tiada duit tiada hutang tiada guna..

Tapi sekarang apa yang aku nk cerita adalah tentang duit dan menjadi kaya hasil dari duit yang banyak..

Di mana duit?dari kerja
Di mana kerja?dari rezeki
Di mana rezeki?dari usaha
Di mana usaha?dari rajin
Di mana rajin?dari kemahuan
Di mana kemahuan?dari keperluan
Di mana keperluan?dari keinginan
Di mana keinginan?dari perasaan
Di mana perasaan?dari naluri
Di mana naluri?dari sanubari
Di mana sanubari?dari hati
Di mana hati?dari jiwa
Di mana jiwa?dari nyawa
Di mana nyawa?dari roh
Di mana roh?......*tiba2 badan rasa seram sejuk*

WAKE UP!PANG!

Ini semua namanya otak bercelaru..aduh apa aku nak sebenarnya ialah DUIT!sebab..

1. Nak kawin
2. Nak beli kete
3. Nak beli rumah
4. Nak beli mesin jahit
5. Nak hantar ma pergi umrah/haji
6. Nak langsaikan hutang piutang
7. Nak beli kamera nixon
8. Nak beli smartphone

**xsemesti nyer ikut turutan,itu antra yang terpenting dan terutama..yang remeh temeh macam barang peribadi, mask, contact lense, krim malam, pad, bra, panties...ahh!pham2 sndri.

Malas larh nak taip lagi,sebab malas nak pikir dah pasal duit nie.

INGAT SENANG KER NAK SENANG.?huhh!

Wednesday, May 15, 2013

:: Hidup yang menjengkelkan ::

Sebab aper ko cakap macam tue tyra??
Ko xbersyukur ker dengan aper yg ko ader sekarang,dengan aper yang engkau dapat sekarang??

Ko sedar x ko menolak qada dan qadar..
Ya Allah,maafkan aku..aku khilaf....

*aku terlalu mengikut kehendak diri yang tiada batasan..
Aku terlalu fikir dengan mudah dan yang paling utama aku terlalu ikutkan emosi..
Is it really i am negative thinker?

Drama:aku dia dan tong sampah
*nervous is just a feeling, feeling that we can control..if it become too much its because of syaitonirrojim...is it true?

Starting today...
I must think positively...
Everything happens for the reasons...
From positive thinking it will affect our action and the feeling will become more grateful for what we have...
Believe yourself and when it become worst just let it go,trust your destiny as what Allah said in rukun iman ke6 percaya kepada qada dan qadar........

Go girl!go tyra!insyaAllah...

Monday, April 15, 2013

:: Hala tuju ::

Assalamualaikum....

Kehidupan,selalu penuh dengan benda yang tidak terduga..mengajar apa itu erti pengorbanan,kesabaran,tolak-ansur,memahami,kesefahaman dan banyak lagi dan mungkin juga melalui perspektif yang berbeza..Aku selalu tertanya2,apa yang aku inginkan dalam kehidupan ini?kerjaya?perkahwinan?keluarga?pangkat?kaya raya?terlalu banyak yang diinginkan dan terlalu banyak yang dirancang dan akhirnya juga kecundang ditengah jalan...Kemana hala tuju hidup aku sebenarnya?Aku betul2 xtahu apa yang ingin aku lakukan sebenarnya,tidak kusangka prinsip hidup 'just follow the flow' benar2 tidak mendatangkan kesan..Baru aku sedar,aku bukan jenis manusia yang mudah tetap pada satu2 keputusan.so macam mana aku nk ikut flow yang ada sedangkan minat aku,jiwa aku bukan di situ?Pencarian ilmu di tahap yang lebih tinggi benar2 memerlukan kesabaran dan kerajinan yang tinggi,lagi satu tahap ingin tahu yang superb!aku?alarh...sekadar tau apa yang patut dan buat apa tau lebih?parah sungguh pemikiran aku nie.sebab itu juga aku fikir aku tidak layak untuk sampai pada tahap ini.Yea,mungkin aku mempunyai semangat juang yang lemah,mudah ditiup angin,senang dipengaruhi,terlalu mudah berputus asa mungkin..

Aku tahu keputusan yang bakal aku buat ini bakal merubah kehidupan akan datang.aku iuga bakal menyesal jika tersalah pilih.tetapi aku tidak ingin menyesal di kemudian hari,baik aku menyesal sekarang.mungkin agak bodoh juga prinsip ini tapi apakan daya jiwa terlalu kosong.......masih lagi tidak menjumpai apa yang ingin aku cari?

Ya Allah,engkau tunjukkanlah aku jalan yang btul2 sesuai dengan diriku.aku tidak mahu separuh dari hidup aku terbuang begitu sahaja tanpa manfaat hidup akan datang.

*mungkin aku terlalu memikirkan kata2 orang mungkin.kusut!3ari xmakan nsi pikir halatuju hidup nie.Ya Allah!

Saturday, March 23, 2013

::SALAM RINDU::

Saat bulan purnama bersinar..
Terangi malamku, teringat padamu..
Dan ku kirimkan salam tentang rasa rinduku..
Bersama angin malam ku setia menunggu..
Mimpikan-mimpikan aku oh sayangku..
Ku peluk erat hati ini dan jagalah selalu..
Akanku ku dendangkan lagu ini untukmu..
Dengarlah, dengarlah sayang..

Ingatlah saat kita bersama..
Kau pegang tanganku, ku tatap matamu..
Semua terasa indah, xseorang pun mengganggu..
Bersedih dan tertawa kita tetap bersatu..
Bintang bergerak, secerah hatimu..
Yang selalu terbayang, kekasihmu sayang..
Di setiap mimpimu, ku kan selalu berdendang..
Dengarlah, dengarlah sayang..

Kuatkanlah dinding hati..
Janji kita x pernah terbagi..
Biar malam terus berganti..
Yakinlah kau tetap bungaku..
Genggam erat hatiku ini..
Kan ku ciptakan damai untukmu..
Biar bulan terus berlalu..
Yakinlah kau tetap bungaku..
Yakin lah kau tetap milik ku..

Sayang untuk ku~♡♥


Tuesday, March 19, 2013

ARGH!!NAPER SLALU LAKI YANG AKU SUKER PERGI KAT PMPUAN LAIN???

Friday, March 15, 2013

::JODOH::

♥ JODOH ITU RAHSIA ALLAH ♥

Sekuat mana kita setia..
Sehebat mana kita merancang..
Selama mana kita menunggu..
Sekeras mana kita bersabar..
Sejujur mana kita menerima kekasih kita..
Jika Allah Subhanahuwata'ala tidak menulis jodoh kita bersama kekasih kita..
Kita tetap tidak akan bersama dengannya..

♡♥kerana sesungguhnya,datangnya kita dari Dia dan kembalinya kita kepda Dia♡♥

Tuesday, March 12, 2013

:: Need him ::

Ketika ini, seluruh badan aku rasa sengal-sengal..
Cirit birit dri pgi,tp kuatkn smngt pergi u nak jumpa pakar kerjaya sbb dah buat appoinment...
Kesudahannya..puan xder g klinik,emergency kot.suruh datang pukul 2pm tp cnfirm2 aku malas,hurmm..
Kemudian,kelas petang selasa aku xpg,cirit birit mkin truk,demam satu badan..
Ya Allah,serius rase terseksa badan,ngn keje assignment aku xsiap lgi nie..
Tp aper kaitan ngn 'i need him'?..

U know what i meant..hurmm

Thursday, March 7, 2013

:: REDHA DAN PASRAH ::

*berkata pada diri sendiri*

kalau itu semua boleh membuatkan engkau bahagia,aku redha dan pasrah..kalau jalan itu yang engkau inginkan selama ini,asal engkau bahagia aku redha dan pasrah..kalau selama ini engkau masih mencari-cari cinta sebenar dan engkau jumpa cinta itu pada orang lain,aku masih redha dan pasrah..kalau kata-kata hati mu masih tidak yakin dengan perhubungan ini,aku hanya redha dan pasrah..

walau pun aku kate redha dan pasrah,tapi kenapa hati ini masih menangis?hurmmmmm

*sambil dengar lagu ombak rindu*