Saturday, December 15, 2012

: pasrah ::

assalamualaikum......

aku rasa blog aku nie boleh dikaategorikan sebagai diari luahan hati jerk..yela,aku hanya akan ada mood untuk menulis bila sesuatu terjadi yang sampi aku sendiri xtau nak buat aper....bila tengok pengalaman orang yang dah kawin,kadang2 buat aku takut untuk mendirikan rumah tangga..tapi bila tengok kawan2 naik pelamin aku jadi cemburu..kalau boleh aku nk kawin besik nyer jugak...tapi aku kene fikir rasional...cukup matang ker aku nak hadapi alam rumah tangga,sudah cukup ker duit simpanan aku nanti nak blanja itu ini,boleh ker nanti aku menyesuaikn diri dengan kehidupan bersama mak mentua....lagi2 sanggup ker aku hidup dengan suami yang akan selalu tinggalkan diri ini demi untuk mencari sesuap nasi,rezeki yang halal....aduh pening...

itu semua hanyalah perancangan di masa hadapan,masa sekarang?aku sendiri sudah cukup pening dengan keadaan kerja aku..ntah larh,aku xpandai nak bercerita melalui penulisan..aku lebih suka bercerita melalui lisan..aku bukan jenis pilih orang untuk aku luah kn sisi hati aku,kalau time tue tibe2 aku nk luahkan..dengan siapa2 jerk yg bersma aku time 2 aku boleh luahankn walaupun aku xrapat dengan die..

aku xnak keruhkan keadaan...aku xsuker cari gaduh tp kalau sampi satu tahap aku xtahan aku mmg boleh buat lebih dari yang orang lain fikir...kenapa,kenapa aku selalu ditempatkan dalam satu situasi yang perlu untuk aku korbankan banyak perkara...sesuatu yang terjadi dalam hidup aku mesti yang semua orang xjangka.......

ntah larh,aku xnak cakap banyak sebab nyer....aku sedang cuba untuk redha dengan apa sahaja yang berlaku..dari segi perhubungan,keluarga,kewangan mahupun kerjaya aku.....

YA ALLAH....JIKA DIA ADALAH JODOH KU,ENGKAU PERMUDAHKANLAH JALAN SUPAYA DIA MENJADI YANG HALAL BAGIKU.....JIKA DIA BUKAN JODOH KU,ENGKAU GANTIKANLAH DENGAN SUSUATU YANG LEBIH BAIK YANG TIDAK AKU JANGKAKAN..SESUNGGUHNYA,WALAU APA PUN YANG TERJADI AKU HANYA INGINKAN KEREDHAAN MU..AMIN...