Tuesday, August 21, 2012

:: SERABUT ::


Aku xtau nak luahkan macam mana lagi..aku xtau nak bagi ko faham macam mana lagi.aku nie xmacam orang lain,xmacam perempuan lain..xpela kalau ko xnak faham.yela aku pun bukan faham ko kan..aku buat nie salah,buat tue salah..aper lagi layanan aku yang kurang..aku just sedih sebab aku xmacam gadis yang lain,xpandai beri layanan yang sepatutnya.percayalah aku xsalahkan ko..semua nie salah aku,aku xpandai serba serbi and aku nie pentingkan diri mungkin..orang kate tp aku sendiri pun xsedar. Yea,ko penat layan perangai aku yang xpernah nak berubah niekan..aku betul-betul minta maaf.tapikan walau macam mana teruk sekalipun aku cuba minta maaf ko tetap akan kata maaf jerk xberguna..dah tue aper lagi yang aku boleh buat.berubah?bukan xpernah cuba tapi kalau memang nie sifat aku mungkin mengambil masa kan.
Makin lama aku sendiri makin xpaham.aper yang aku cari dalam perhubungan nie,dalam kehidupan nie. Aper yang sebenarnya yang cuba ingin aku kejar?

Kenapa aku nie pelik?kenapa lah aku xsensitif fasal perasaan orang lain?kenapa aku pentingkan diri sangat nie?entah lah..sungguh aku xsedar semua tue..aku pun nak macam orang lain jugak,caring2..sayang2..tace care each other..alert ngan benda2, event or tarikh2 penting yang kadang2 benda tue semua sweet untuk dijadikan kenangan..aku sendiri pun tertanya2 kenapa aku xmacam tue?? Sampai satu tahap aku pernah terpikir janganlah ader orang lagi jatuh cinta dengan aku,sebab aku nie betul2 xpandai tunjukkan kasih sayang..dalam erti kata lain orang kate aku xder perasaan..mula2 aku fikir nie hanya gurauan lama2 aku sedar betul larh jugak..yela sampai org tue selalu merajuk ngn sifat aku yang endah xendah nie..sepatut nya perempuan yang selalu merajuk tapi nie terbalik..aku xtahu,percayalah aku betul2 xtahu nak biuat macam mana lagi.

Dalam 23 tahun aku hidup nie,aku perasan beberapa perkara tentang perangai aku yang mungkin orang lain menyampah ngan aku..kebanyakannya orang lain yang kata tapi sungguh aku xsedar pun,aper yang aku fikir aper yang aku buat semua betul..
Pentingkan diri..tang mana aku xtau,tapi orang yang dah lama kenal aku mungkin perasan..yang aku tau aku cuba nak pertahankan diri aku,hak aku..tapi aku pun ader fikirkan tentang perasaan orang lain jugak tapi mungkin xcukup ikhlas kot

Xder perasaan..sebab aku xcare fasal orang lain ker?sebab aku xpandai tunjuk aku care and sayangkan seseorang?sebab aku selalu buat keputusan melulu or sebelah pihak gitu?aku sendiri konpius.

Gembeng..dalam erti kata lain aku nie mudah menangis.orang mungkin boleh kata air mata wanita boleh meluluhkan hati lelaki.tapi bagi pihak aku mungkin tidak..yela kalau dah selalu sangat mengeluarkana air mata xder saper dah nak mudah tersentuh kat ko kan. Tapi nak buat macam mana,aku dari kecik lagi suker nangis. Selalunya bila orang tinggikan suara kat aku,means dia mara kat aku..mula larh air mata aku bergenang..tapi kalau aku mara kat orang aku xpernah fikir plak fasal perasaan dieorang kan.jahat aku nie.

Banyak tanya..mungkin nie larh prangai aku yang paling buat orang lain annoying giler kat aku..dengan somebody tue pun xsuker,sampai tahap malas dah nak layan semua persoalan aku yang selalu merepek nie senang cerita dia suruh aku google jerk.ok fine. Adik-beradik aku yang lain pun sama dah bosan ngan perangai aku yang satu nie,tapi dah nama nya adik-beradik  paham2 jela.gaduh baik gaduh baik,air dicincang xkan putuskan. Ikutrkan sebenarnya aku tahu jawapan die,tapi aku sebenarnya cuba untuk bertindak seperti aku xtahu apa2 supaya orang lain boleh jawabkan and kelihatan lebih bijak dari aku.konon nak merendah diri aku fikir tp mungkin ini benda bodoh yang aku cuba nak buat.hurm

Yea aku tahu..aku nak orang lain layan aku dengan baik tapi aku sendiri layan dieorang dengan xbailk..tapi aku rase dah cukup baik.ok dah nampak kan sifat aku yang degil nie,fikir aku jerk betulkan..NTAH LARH!AKU DAH PENAT FIKIR FASAL  PERANGAI BURUK AKU NIE,APER NAK JADI,JADI LARH!ARGH!

No comments:

Post a Comment