Saturday, December 15, 2012

: pasrah ::

assalamualaikum......

aku rasa blog aku nie boleh dikaategorikan sebagai diari luahan hati jerk..yela,aku hanya akan ada mood untuk menulis bila sesuatu terjadi yang sampi aku sendiri xtau nak buat aper....bila tengok pengalaman orang yang dah kawin,kadang2 buat aku takut untuk mendirikan rumah tangga..tapi bila tengok kawan2 naik pelamin aku jadi cemburu..kalau boleh aku nk kawin besik nyer jugak...tapi aku kene fikir rasional...cukup matang ker aku nak hadapi alam rumah tangga,sudah cukup ker duit simpanan aku nanti nak blanja itu ini,boleh ker nanti aku menyesuaikn diri dengan kehidupan bersama mak mentua....lagi2 sanggup ker aku hidup dengan suami yang akan selalu tinggalkan diri ini demi untuk mencari sesuap nasi,rezeki yang halal....aduh pening...

itu semua hanyalah perancangan di masa hadapan,masa sekarang?aku sendiri sudah cukup pening dengan keadaan kerja aku..ntah larh,aku xpandai nak bercerita melalui penulisan..aku lebih suka bercerita melalui lisan..aku bukan jenis pilih orang untuk aku luah kn sisi hati aku,kalau time tue tibe2 aku nk luahkan..dengan siapa2 jerk yg bersma aku time 2 aku boleh luahankn walaupun aku xrapat dengan die..

aku xnak keruhkan keadaan...aku xsuker cari gaduh tp kalau sampi satu tahap aku xtahan aku mmg boleh buat lebih dari yang orang lain fikir...kenapa,kenapa aku selalu ditempatkan dalam satu situasi yang perlu untuk aku korbankan banyak perkara...sesuatu yang terjadi dalam hidup aku mesti yang semua orang xjangka.......

ntah larh,aku xnak cakap banyak sebab nyer....aku sedang cuba untuk redha dengan apa sahaja yang berlaku..dari segi perhubungan,keluarga,kewangan mahupun kerjaya aku.....

YA ALLAH....JIKA DIA ADALAH JODOH KU,ENGKAU PERMUDAHKANLAH JALAN SUPAYA DIA MENJADI YANG HALAL BAGIKU.....JIKA DIA BUKAN JODOH KU,ENGKAU GANTIKANLAH DENGAN SUSUATU YANG LEBIH BAIK YANG TIDAK AKU JANGKAKAN..SESUNGGUHNYA,WALAU APA PUN YANG TERJADI AKU HANYA INGINKAN KEREDHAAN MU..AMIN...

Sunday, October 21, 2012

:: CONVOCATION ::

I'M NOW OFFICIALLY GRADUATE AS ACCOUNTING DEGREE HOLDER ! <3 br="br">X.O.X.O.


Tuesday, August 21, 2012

:: SERABUT ::


Aku xtau nak luahkan macam mana lagi..aku xtau nak bagi ko faham macam mana lagi.aku nie xmacam orang lain,xmacam perempuan lain..xpela kalau ko xnak faham.yela aku pun bukan faham ko kan..aku buat nie salah,buat tue salah..aper lagi layanan aku yang kurang..aku just sedih sebab aku xmacam gadis yang lain,xpandai beri layanan yang sepatutnya.percayalah aku xsalahkan ko..semua nie salah aku,aku xpandai serba serbi and aku nie pentingkan diri mungkin..orang kate tp aku sendiri pun xsedar. Yea,ko penat layan perangai aku yang xpernah nak berubah niekan..aku betul-betul minta maaf.tapikan walau macam mana teruk sekalipun aku cuba minta maaf ko tetap akan kata maaf jerk xberguna..dah tue aper lagi yang aku boleh buat.berubah?bukan xpernah cuba tapi kalau memang nie sifat aku mungkin mengambil masa kan.
Makin lama aku sendiri makin xpaham.aper yang aku cari dalam perhubungan nie,dalam kehidupan nie. Aper yang sebenarnya yang cuba ingin aku kejar?

Kenapa aku nie pelik?kenapa lah aku xsensitif fasal perasaan orang lain?kenapa aku pentingkan diri sangat nie?entah lah..sungguh aku xsedar semua tue..aku pun nak macam orang lain jugak,caring2..sayang2..tace care each other..alert ngan benda2, event or tarikh2 penting yang kadang2 benda tue semua sweet untuk dijadikan kenangan..aku sendiri pun tertanya2 kenapa aku xmacam tue?? Sampai satu tahap aku pernah terpikir janganlah ader orang lagi jatuh cinta dengan aku,sebab aku nie betul2 xpandai tunjukkan kasih sayang..dalam erti kata lain orang kate aku xder perasaan..mula2 aku fikir nie hanya gurauan lama2 aku sedar betul larh jugak..yela sampai org tue selalu merajuk ngn sifat aku yang endah xendah nie..sepatut nya perempuan yang selalu merajuk tapi nie terbalik..aku xtahu,percayalah aku betul2 xtahu nak biuat macam mana lagi.

Dalam 23 tahun aku hidup nie,aku perasan beberapa perkara tentang perangai aku yang mungkin orang lain menyampah ngan aku..kebanyakannya orang lain yang kata tapi sungguh aku xsedar pun,aper yang aku fikir aper yang aku buat semua betul..
Pentingkan diri..tang mana aku xtau,tapi orang yang dah lama kenal aku mungkin perasan..yang aku tau aku cuba nak pertahankan diri aku,hak aku..tapi aku pun ader fikirkan tentang perasaan orang lain jugak tapi mungkin xcukup ikhlas kot

Xder perasaan..sebab aku xcare fasal orang lain ker?sebab aku xpandai tunjuk aku care and sayangkan seseorang?sebab aku selalu buat keputusan melulu or sebelah pihak gitu?aku sendiri konpius.

Gembeng..dalam erti kata lain aku nie mudah menangis.orang mungkin boleh kata air mata wanita boleh meluluhkan hati lelaki.tapi bagi pihak aku mungkin tidak..yela kalau dah selalu sangat mengeluarkana air mata xder saper dah nak mudah tersentuh kat ko kan. Tapi nak buat macam mana,aku dari kecik lagi suker nangis. Selalunya bila orang tinggikan suara kat aku,means dia mara kat aku..mula larh air mata aku bergenang..tapi kalau aku mara kat orang aku xpernah fikir plak fasal perasaan dieorang kan.jahat aku nie.

Banyak tanya..mungkin nie larh prangai aku yang paling buat orang lain annoying giler kat aku..dengan somebody tue pun xsuker,sampai tahap malas dah nak layan semua persoalan aku yang selalu merepek nie senang cerita dia suruh aku google jerk.ok fine. Adik-beradik aku yang lain pun sama dah bosan ngan perangai aku yang satu nie,tapi dah nama nya adik-beradik  paham2 jela.gaduh baik gaduh baik,air dicincang xkan putuskan. Ikutrkan sebenarnya aku tahu jawapan die,tapi aku sebenarnya cuba untuk bertindak seperti aku xtahu apa2 supaya orang lain boleh jawabkan and kelihatan lebih bijak dari aku.konon nak merendah diri aku fikir tp mungkin ini benda bodoh yang aku cuba nak buat.hurm

Yea aku tahu..aku nak orang lain layan aku dengan baik tapi aku sendiri layan dieorang dengan xbailk..tapi aku rase dah cukup baik.ok dah nampak kan sifat aku yang degil nie,fikir aku jerk betulkan..NTAH LARH!AKU DAH PENAT FIKIR FASAL  PERANGAI BURUK AKU NIE,APER NAK JADI,JADI LARH!ARGH!

Monday, June 11, 2012

:: my indulgence ::

ASSALAMUALAIKUM 

ini entry bergambar,tgok jela ea...dh lamer gak xmenjengah ke dunia blog nie..terlalu fokus menghadap dunia sebenar dari alam maya..hehehhe entry nie sekadar nak berkongsi aper yg aku suker buat,minat dan impian seperti yang digambarkan larh...

sebabkan banyak dpt spu tgan kecik time kndri kwin,bgus gak wat pasu bunga cam nie kan..

aku berangan nak buat bilik tido cam nie..taruk frame banyak2..yela selama nie taruk kat meja jerk..lain larh ckit..

haa...aku memang minat buat kek,so aku dlm proses nak belajar buat kek fondant..plus aku pun suker melukis..mmg kreatif ar!

menjahit pun minat,tp xder maser jerk..hee kalau buat raya cantik gak..

korang rasa x baju nie sweet..ntikan kalau aku dah pandai jahit aku nk wat cam nie..xleh tiru ea.. ;p

aku bukan nk citer pasal psngan nie..aku nk gau baju die tul2 wat aku terpikat! so aku dh rancang time sanding nti nak macam nie..tp oter larh ckitkn baru xnmpk meniru sngt..hee

aku rase nak jahit bentuk parsley nie paling susah..ntah biler boleh pandai..urmm

aku pun suka buat kad..lagi2 pakai bahan terbuang mmg jimat n kreatif!tp nie hasil tgn orang lain..sajerk nk tunjuk sbb aku suker tengok..kalau aku buat pun utk org tersayang jerk..ngee

jahitan manik nie nmpak senang..tp dgn tahap malas aku yang melampau nie biler nak siap dah...hehe

tahu x,tempat letak aksesori nie kenyataannya hanya pakai ranting kayu jerk! bijak2...ader masa aku try wat k.
mybe nie nmpak simple..actually aku paling suker tempal letak aksesori yg bertingkat 2...biase kite tgok orang letak candy ngan cup cake kn..tu yang unik 2...

*sumber gambar dri pelbagai blog anf FB.....peace yar  <3


Sunday, February 5, 2012

:: bingung ::






BINGUNG!AKU INGATKAN NIE ADALAH PENAMAT DAN PENGHUJUNG KEPADA CERITA CINTA AKU..TAPI.....tolonglah,cukuplah kesengsaraan yang selama nie aku tanggung sendiri..tolonglah jangan kau kembalikan saat duka tu..urmm..SUSAH SANGAT KER NAK BUAT KEPUTUSAN, SUSAH SANGAT KER NAK YAKIN NGN SEMUA NIE..aku xharapkan apa2 pun,aku cuma mahu ko..bukan secara zahirnya tp juga hati ko,perasaan ko,perhatian ko....TP KALAU BETUL KO XYAKIN,LEPASKAN AKU! memang itu sahaja penyelesaian terakhir untuk cerita cinta kita...=(


"SESEORANG ITU DICINTAI BUKAN KERANA KESEMPURNAANNYA, TETAPI DIA KELIHATAN SEMPURNA KERANA DIA DICINTAI"


Wednesday, January 18, 2012

:: praktikal ::

SELAMAT  DATANG  MELAKA


...sepanjang 6 bulan kedepan melaka akan menjadi rumah ke2 aku..harap segalanya adalah kenangan manis yang boleh aku bawak balik ke johor..hee 


*2 thun lpas..dan sekarang selamat datang kembali MELAKA!! <3

Saturday, January 7, 2012

Mega Giveaway By Cik Bunny


Sponsor by:
Cik Bunny: Blog /Fanpage
Amely Afandi: Blog
Mira Miraie: Blog
Herba Tihara: Blog
Atienabila: Blog
Kedai Kaspersky Online (KKO): Blog / Fanpage

New sponsor : 
Amir Nawawi: Blog /Fanpage
Shawls Gallery: Blog / Fanpage
Ika: Blog /Fanpage

yg penting di sini kena follow and like page sponsor yea. jgn xtau ader 17 HADIAH  semuanyer!! cepat2 klik banner yg kat atas nie klu nak join k..gud luck! <3

Cheritera hati 1st Giveaway


tagged :

Dateline : 3 Feb 2012

*macam biasa,nak join klik banner..ngee <3


Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh


tagged!

tarikh tutup 16/1 nie tau,mggu dpan jerk! k sesiapa nak join klik banner kat atas k..bubye <3


"NEW YEAR GIVEAWAY BY NABILAMARS AND CIK ERYN"


tagged : ina , haizum =)

nak join klik banner 2 k! sayonara~~