Friday, May 20, 2011

:: JUST FOLLOW THE FLOW ::

salam....

tiba2 rasa nak bercakap pasal life..yela umur dah meningkat,konon nak kate aku matang la nie..hehe mari kita bercakap pasal kadang-kadang meh..

KADANG-KADANG...

aku rase malas giler,dah la xsedar diri esok nak exam..tp cbuk lgi duk main facebook,blogging,tgok citer.....
aku benci nak kenang bender yang lepas..wat aku lgi sakit hati..kalau menyenangkan xper gak tp nie wat aku makin down ader la..lgi2 klu lepas abz jwb exam..fine.memang aku slalu xleh jawab pun,2la saper sruh main2 kan..
aku xtahu aper mtlamat sebenar yang aku nak capai dalam hidup nie..aku nak berjaya sampai maner,nak keje aper,nak hidup yang macam mana..kalau orang lain 2 macam2 impian nak capai..tp aku nie..ntah la..
aku xsedar aku nie selalu menyakitkan hati orangkan..ngan mulut celupar aku nie..tp aku xder niat,dah jenis jujur kot..dalam family pun cam g2..gasak ar nak jadi aper..agak nyer sbb 2 ex aku xtahan ngan aku...ooopss
aku nie syok sendiri...perasan na orang suker kat aku..lumrah la 2 kot sbb stiap orang ader perasaan kan..cumer kalau tgok muker aku msti cam xder perasaan..kalau nak tau kene knala aku dulu la..haha budget orang nak kenal ko?ah bior la..dari ramai kwan n menyakitkan hati wat per yek..
aku suker cakap besar..yeker?ntah perasaan aku jerk kot..
aku paling xtahu nanti aku nak kahwin ngan saper..part nie la yang aku paling pening..eh ko,orang cbuk pening exam ko cbuk pning nak kahwin.haha aku memang gatal..


sbb banyak sangat bender kadang2 nie..so aku xterlarat nakk tulis..eh,klu memang pemalas 2 pemalas jela kan..haha x2..aku rajin ape..rajin wat tahi mata +_+...



conclusion nyer...sbb 'kadang-kadang' nie la aku selalu redha n serah pada takdir..bukan xnak berusaha tp xnak la terlalu berharap...then kalau wat sesuatu pun xbersungguh2 macam orang lain yang cbuk nak jwb exam tp aku wat xcbuk langsung!memng xsedar dri kan..urrmmmm so i just follow the flow...

*xkesah la nak jdi aper nti,nak keje aper nti, nak duk maner nti, nak kawin ngan saper nti, nak sanding besar-besaran or xder pelamin ker nti, nak anak braper nti, nak duk ngn mak mentua ker x nti n byak la kemungkinan nti nyer..ngeeee yang penting aku kena TABAH..

tazkirah sat  :  setiap apa yang berlaku mesti ader sebab n hikmah nyer..xsekarang mungkin akan datang..yang penting kita redha dan berusaha setakat yang mampu..dan aku sedar memang benar yang baik datang dari ALLAH s.w.t dan yang buruk dtg dri diri kita sendiri..yea aku dah buat kajian..bukan the other khairul jerk yang selalu buat kajian k..=_=

contoh buruk : exam ko fail sbb ko malas study kan,ok bgi yg rjin msti plik naper fail gak kan..mybe ko ader niat xbaik cam bangga diri ker..xpun klu ko berjaya sekali pun nti ko luper diri ker..2 yang aku kate ader hikmah nyer 2..kite jerk yang xnmpak..eh,cm uztazah lak...

contoh baik : ko dapat dekan..klu ko malas boleh dapat dekan itulah rezeki nama nyer..kalau ko rajin memang berbaloi lah dgn usaha ko tapi kebaikan 2 semua hanya sementara sbb bila2 masa jerk ALLAH boleh tarik balik..cuma kita xtahu jerk dengan cara yang macam mana..sbb 2la kita kene bersyukur even dpt cikit ker, byak ker, cpat ker, lmbat ker..yang penting aper...SABAR..

**EH,panjang nyer aku membebel hari nie..ntah betul ker tidak..aku cakap berdasarkan pngalaman hidup aku jerk.pandangan setiap orang berbezakan..wassalam..'biar xsefemes fatin liyana tapi sudah cukup untuk aku dikenali di dunia nie'..dah start dah..OK SENYAP.

2 comments:

  1. sabar ek tyra..sm2 la kte berdoa 2k paper sok..huhu..km pn da dabel tripel give up nieh..huhu

    ReplyDelete
  2. hahah..hidup snang lenang cam xder exam..lpas 2 baru nak nyesall..tyra2..ahakss harap lulus jelo k..

    ReplyDelete