Monday, April 25, 2011

:: DAMN ! ::

aku kecewa sangat2!!
rasa menyesal pun ader..tapi bender dah lepas nak wat cam ner kan..
nak tau aper yang aku geram sangat2 nie???


FREE CALL yang terbiar cam g2 jerk..arghhhh!!!

cam gnie citer die..
17 APRIL 2011 yang lepas adalah hari jadi aku..
dah aku pakai dua no so dapat la dua free call kan..
MAXIS..free satu hari call untuk no., maxis sajerk..
CELCOM free msg m call seminggu bai! tapi untuk no. yang disenarai 8PAX jela..coz aku gune UPAX..

tapi cayang nyer....
seminggu telah berlalu dan semua bender yang free 2 dibiarkan begitu sahaja...OHh..MY...!
bukan nyer aku xingat tapi aku betul2 BUSY!adoyai....
sampai nak spent masa untuk diri sendiri pun xsempat..

bayangkanlah dalam masa seminggu yang lepas macam2 hal yang perlu diselesaikan..
sampai 2 malam aku xtido wey...
dengan projek bersama ahmad idham, ally iskandar, kelas intensif...
dengan presentation n assignment audit risk, public sector, financial report,BP COM (BLE)..
dengan kuiz ,klas tambahan and exam lagi..
ngan group discussion n meeting yang xabis2 n sampai lewat malam..

kadang2 dalam satu hari byak meeting aku kene attend n terpaksalah korban kan salah satu..kalau member yang memahami xpela,nie yang jenis xpuas hati konon nak bagi keje sama rata maner nak paham aku yang byak bender nak kene handle nie..(budjet bz mcm ahli korpporat..haha)..then xpus ati mula kate blakang...nie yang aku xleh blah nie ngan spesies orang macam nie..tp xpela sbb aku baik aku xamik port pun..ngeee

sekarang aku baru tau yang tugas SETIAUSAHA amat-amatlah banyak yea..xsanggup dah den..kalau biro lain kene wat keje sebelum ans semasa hari kejadian, ader yang baru jalankan tugas semasa hari kejadian..tp bagi s/u sebelum, semasa dan selepas kot!kadang2 tension la gak tapi aku cuba jalankan tanggungjawab nie sebaik yang mungkin..dah nama nyer amanah kan..berat 2..

eh,citer aku nie cam dah menyimpang dari tujuan asal ar..bkan mule2 tadi aku nak citer pasal free call ker..HAHHA ok2,back to the old story...so citer die cam gitu la..hehe xla, means aku xsempat nak gayut ngan my mom,akak aku..member lama..tp dengan segeranya aku telah memotivasikan diri sendiri, dengan mengatakan ...xpela tyra, bukan rezeki ko..ader hikmah yang kite xtahu..kalau bukan sekarang mungkin tahun depan selagi hayat dikandung badan..cheewah...


*plan nak buah puding koktail time birthday aku haru tu, dah siap beli bahan semua..tapi still xwat2 lagi..nak tggu masa yang tul2 free..tp ader ker???skrang bz ngan dinner, ally iskandar then  mggu dpan dah STUDY WEEK!!oh my again....citer psal pding koktail terliur lak aku..heheh


paki kasut tggi 2 inci pun pendek lagi..T_T



bukan aku nak gebang tapi ini buktinya..=p

Friday, April 8, 2011

:: DOA ::

ya  ALLAH...

Ketika kumohon kepada Allah kekuatan.....Allah memberiku kesulitan agar aku menjadi kuat

Ketika kumohon kepada Allah kebijaksanaan...Allah memberiku masalah untuk diselesaikan

Ketika kumohon kepada Allah kesejahteraan.... Allah memberiku akal untuk berfikir

Ketika kumohon kepada Allah keberanian..... Allah memberiku bahaya untuk kuatasi

Ketika kumohon Allah sebuah cinta....Allah memberiku orang-orang bermasalah untuk kutolong

Ketika kumohon kepada Allah bantuan...Allah memberikanku kesempatan

Aku tak pernah menerima apa yang kupinta, tetapi aku menerima segala yang kuperlu

Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu yang lain terbuka, tetapi sering kali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup sehingga tidak melihat pintu yang dibukakan bagi kita

Orang orang yang paling berbahagiapun tidak selalu memiliki hal hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.

Mungkin Allah menginginkan kita bertemu dengan beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat

Waktu kita lahir, kita menangis dan orang orang di sekeliling kita tersenyum, 

waktu kita meninggal, kita tersenyum dan orang orang di sekeliling kita menangis..


:: review ::

okeay..aku ader 2 post kat cnie...nie berkaitan ngan dunia artis,bukan nak bergosip tapi kenyataan beb!ehehe
2 bender nie la yang wat aku OMG!adakah aku lambat dapat info or aku jnis xambil tahu..maner2 jela kan..dah2 jangan buang masa..jom kita pergi!!=p


MARSHANDA

dri dulu smpai skrang tetap comeay

aku xtau sama ada dia nie femes ker x bagi orang lain..tapi bagi aku aku suker die!!sejak dari die kecik2 lagi..aku ingat lagi time die kecik die berlakon citer 'bidadari' pasal dak yang teraniaya bersama bidadarinya..sampai 4 season kot..start dari citer 2 aku sangat2 minat die,sentiasa mengambil tahu perkembangan die sampai die besar berlakon plak citer cintan cintun...citer remaja yang die pernah berlakon masa remaja lak 'kisah kasih di sekolah' yang paling femes n best!

skrang aku xtau coz dah bz ngan kehidupan u so xtgok tv snagat..nie pun sbb ader internet rajin2 la bukak blog  n paper online..chewah..hee actually kat umah aku kat jb dapat siaran indon,so dulu maner ader astro2 nie..slalu la tgok citer indon..macam2 citer!dari citer dak kecik2 sampai orang tua, dari citer berpedoman sampai ngarut2....syok wey.tapi lpas mak aku bli astro trus channel indon dilupakan!yela..sampai brebut remote kot nak tgok tv..hahah sbb mak kan..kene la mengalah..hee

udah2..lari topik lak dah nie...aku nak bagitau...marshanda dah kahwin!! cam xcayer lak,yela diekan sama umur ngan aku..cpat giler..padahal aku yang sentiasa berangan nak kawin awal die lak yang kawin dulu!hehe  okeay aku paham,dah sampai jodoh nak wat macam mana kan...dulu kecoh die couple ngan baim wong, tapi 2la baim wong xpandai nak hargai marshanda..aku tau ko curang kan!eh emo lak...relak2...so di sini aku akan sajikan ngan beberapa bungkus nasi lemak..bukan2! picture la yang aku amik dari merata2..xingat dah wey banyak na bukak tab..haha




time nikah


pre -wedding pic

ulasan : skrang nie die dah bertudung dah..or orang indon kata berjilbab kan..aku lagi lagi suka sangat sangat..heee alhamdulillah die dah dapat hidayah..kata nya die mula pakai jilbab setelah mengalami mimpi kiamat sela lima hari berturut2..so sbb takut sangat so die mula insaf dan kembali ke pangkal jalan..huhu aku bukan reka tau nie betul2,dari informasi yang boleh dipercayai..cuma apa yang aku xberkenan 2 die wat sanggul!tinggi yu....kalau cam gitu aku kurangkan satu meter tahap suka aku..huhu niela tanda2 umat penghujung zaman..

p/s ; marshanda,ko xyah la nyusahkan diri ko min belit sampai nak berlawan tinggi ngan menara klcc,just pakai simple2 cam aku..pakai tudung bawal jerk..nak snang lagi tudung ekspres or syria..ahaksss lagi satu,aku xknal pun saper laki die nie..hahahah


NUR KASIH


citer nie paling femes kot!!eh ko,teruja sangat apesal....eleh bior la blog aku..hahaha dari kanak-kanak sampai orang tua mesti pernah tengok citer nie kan..tipulah korang kalu xtgok (mlainkan yang memang xtgok..hee)..dulu citer nie ditayangkan kat tv3 setiap hari jumaat jam 9mlm..first time aku tgok citer nie ngan theme song die yang memukau memang wat bulu roma aku naik..serius xtipu beb!

time episod awal2 awal nie banyak citer pasal zaman kanak-kanak adam dan aidil..pandai tul dak2 kecik nie berlakon...lagi2 peranan adam yang kuang ajar ngan ayah die memang menjadi..sampai la episod last memang dinantikan2 seluruh penduduk malaysia kot..hee aku ingat lagi dari aku slalu tgok kat bilik tv kat blok aku nie aku jerk yang slalu tgok..lastly smpai episod akhir..pnuh kot blik tv!ambik ko!betapa hebat penagan cerita nur kasih nie....

okeay malas nak citer panjang...buat pengetahuan semua drama nur kasih akan buat filem!bukan akan memang dah buat pun...tunggu ditayangkan jerk..so kat bawah nie aku ader masukkan video preview filem nur kasih the movie..kalau korang tengok mesti xsabar nak tgu citer die kuar..aku jamin ah!!hehe

poster dri cik google

credit ti cik fb

ulasan : lepas aku tgok video nie..aku jadi nak tgok balik drama die yang lepas2...dulu aku memang ader download citer nie biler cek2 balik rupenyer dah delete!WTH..ok salah aku knon xnk ksi laptop brat..alhamdulillah...agak nyer tuhan mendengar kesedihan hati aku then TV3 akan tayangkan balik!!so saksikanlah~~~~...jangan lepaskan peluang nie...ahakss

mulai minggu depan,,
isnin sampai khamis,
,jam 5petang ,,
di tv3

p/s: tgok tau!pnat aku aku promosi..memang xrugi.okeay aku tau bukan aku dapat komisen pun tlong promote =( tapi bender baik apa salahnya kongsi xya..hehe lagi okeay dari duk tgok filem hantu yang ntah apa (yela sbb aku panakut)..=p


:: yuyu zulaikha - ferrero random giveaway ::


salam..
tibe2 terasa nak join giveaway lak..
pnat dah joion contest2 nie..(pdahal xpnah mnang..haha)
kali nie nie dari blogger yuyu zulaikha
orng nyer comel n sefemes fatin liyana yu..(bgi i la...ngeee..)
yang penting kalau bertuah dapat free ferrero collection 2...
total 34 pmenang bertuah yang lain akan dapat hadiah gak..jgn risau...

moh pakat join moh!

terliuh x??HAHAHA

Monday, April 4, 2011

::love::

SEBENARNYA

AKU BUKAN SENGAJA
AKU JUGA BUKAN TERPAKSA
TAPI AKU MEMANG INGINKANNYA

AKU MEMANG HARAP KO YANG PERTAMA DAN TERAKHIR
TAPI ALLAH LEBIH TAHU SEGALANYA

MAAFKAN AKU



aku tetap sayang ko sampai bila-bila..percayalah