Sunday, February 27, 2011

::kalau ko tengok aku::

kalau ko tgok aku.....

secara zahirnya ko akan nmpak aku nie pemalu...ayu..
jalan yang penuh tertib..jalan juga xpandang orang lin..pandangan sentiasa di bawah..
kalu orang lin xtegur aku dulu aku pasti xkan perasan..
harap jerk mata besar tp xalert dengan keadaan sekeliling..

kalau ko bercakap dengan aku..

permulaan nya layanan aku suam-suam kuku..
lagi2 kalau baru kali pertama bertemu memang aku akan diam membisu..
cakap macam nak xnak..acuh dan xacuh..mesti ko akan aku kata aku sombong lah..
for sure aku xkan bercakap dulu melainkan ko yang perlu tegur aku dulu..ego kan..

tapi kenyataan nyer...

aku xmacam 2..aku xkn seperti ko jumper buat pertama kali..
aku juga xkan seperti yang engkau kenal pada awal perkenalan dulu..

aku suka cakap lepas..mmg xpandai jaga hati member..
aku mungkin terlalu jujur sehingga selalu mengguris hati sesiapa sahaja..
aku xpandai kalis kalau ko atau aku buat salah..sebab nanti aku akan serba salah..
aku sedar aku nie bukan pandai sehingga aku boleh dapat dekan..xpernah dlm hidup aku..
aku bukan pembersih seperti yang ko lihat ke mana sahaja aku berjalan aku cuba menjaga penampillan..
aku tau aku terlampau gedik pada satu2 masa..mungkin juga selalu...
aku tidak ayu dan lembut seperti yang ko lihat secara zahirnya..

aku cuma berharap..
terima lah aku apa ada nyer..
seganas-ganas aku masih ada kasihan..
selantang-lantang aku masih ada perasaan..
sehina-hina diri aku nie masih ada jiwa  yg senantiasa memerlukan tunjuk ajar..

apa-apa pun MAAFKAN HAMBAMU INI kerana terlalu daif dalam menongkah arus kehidupan sebagai MANUSIA..

aku masih mencari siapa aku

Thursday, February 24, 2011

::gaya::

bergaya dgn kain n beg baru..
ho ho ho..

 blik sepah aku xpeduli


 gaya yang sengal


model beg xbertauliah

semua nyer hanya bli di CHANGLUN sahaja..
ha ha ha..

Monday, February 21, 2011

:: JUMPING HIGH PHOTO CONTEST::


tarih tutup 20 MAC 2011..
dpat hadiah menarik dari singapura 2..
just upload your jumping photo..
easy kan..
more info just klik the banner contest k..


itu gambar saya

tagged 4 blogger ..haruslah..

:: Contest Si Manis berbaju kurung ::



tarikh tutup penyertaan tggal lgi 3 hari jerk..

25 FEBRUARI 2011

gambar yang dipertaruhkan ialah...


wajib tag 3 orang..

 nak tau dengan lebih lanjut bleh klik banner contest di atas yea..

Sunday, February 20, 2011

:: UUM ::

MINGGU YANG AMAT BUSY..
SEM NIE AKU AMIK 7 SUBJEK..
PANTANG XDER KLAS MSTI NAK ADER DISCUSSION..
NGAN BISNEZ PRINTING LGI..
PROGRAM MCM2 XKIRA LGI..
INI SMUA WAT AKU JDI BIASA TDO LWAT..
TP STILL KEJE XSIAP!!

aku just kecian kat...

CITER KOREA AKU YG XABZ2 TGOK LGI..
GAME YG BRATUR MENUNGGU AKU MAIN KN..
WAKTU TIDO YG SMAKIN CKIT XMCM DULU..
MATA AKU YG BULAT SEMAKIN BER EYEBAG..
BAJU YG BERLMBAK XBASUH2 DKAT SMGGU...
YG PNTING BLOG AKU YG SMAKIN BERSAWANG!!

actually aku xsbr nak upload pic n wat entry psal beg,kain,baju baru!!hehe wait ya..

keletihan

Tuesday, February 15, 2011

:: P ramlee::

aku sabar selagi aku boleh sabar..
ko bukan saper2 bagi aku..
semua same..klu berbeza pun sebab ko la yg jarakkan nya..
 mesti ker ader lg ..

ANTARA DUA DARJAT??

Sunday, February 13, 2011

::Contest Pose Menarik::


lagi satu contest terbaru yg aku masuk...
ayat yang sama..
klu nak tau dgn lbih lnjut bleh la klik kat banner ats nie k..
lastly kne tag 3 org..


aku xrase posing aku yang trbaik..
tp aku rase aku dah wat yg terbik..ahhaa
ENJOY!

Saturday, February 12, 2011

CONTEST GADIS SHAWL MENAWAN


salam..
aku xnak ckap byk..
so mai la pakat-pakat join ini contest ya...
nak tau syarat2 ngan lebih lanjut kli la kat atas gmbar nie yea..



so kat cnie aku nak pertaruhkan pic brangan xsudah..HAHA
aku xrase shawl aku nie menawan..jujur nie..heee
tp snyuman aku mnawan kot...ahaksss


di sini aku nak tag :

Thursday, February 10, 2011

::aku::

ader aku kesah..

aku sedang cuba menjadika blog nie sebagai diari harianku..
aku xberharap akan dapat byak follower..
aku xpandai dalam berkata-kata dan bercerita dlm bentuk penulisan..
aku klu ko knal lbih rapat hanya tahu membebel..
aku juga sedang cuba menyeimbangkan kehidupan anntara dunia dan akhirat..
aku tau aku bukan yang terbik yang semua orang inginkan..
aku hanya luahkan aper yang aku rase,alami dan hadapi..

so jgn lah..

terasa
benci
meluat
bosan
sakit ati
menyampah

 dgn blog aku nie k..sbb aku pun xpakse saper2 nak bace..up 2 u..=)

::masalah:;

masalah oh masalah..ko btil2 wat masalah la...dlm hidup nie klu xder masalah memang xsah..naper msti ko dtg di saat masalah yg lama xselesai lagi..masalah duit,cinta,keluarga,kawan,pelajaran,kerja,hidup,diri sendiri...mcm2 lah!bagi aku masalah 2 smua dtg berpunca dari diri sendiri..xgune nak salahkan org lin klu diri sendiri xboleh nak tangani..klu ader masalah ,kite perlu tangani dgn pandang ke hadapan bkan menyesali perkara yang dah lepas...bleh GILA tau klu duk fikir masalah nie!so jgn duk pkir sngat..haha snang jerk aku ckap kan,yela bkan aku yang hadapi masalah 2...okeay2...2 mmg aku tau..tp bagi aku kan...

masalah mmg akan sentiasa hadir walau kita xcari pun..
masalah klu terlalu difikirkan boleh wat kite GILA..
masalah dtg dlm berbgai jnis,bntuk,situasi dan tmpat..

org lin yg knal aku msti akan kate aku cam xder perasaan..tp bgi aku wat per nak pkir  msalah 2 smua,yela byak lg bnder lin yg aku nak pkir..think positif dan hanya fikirkan cara lin yg terbik..xgne dah nak pndang ke belakangkan..sebagai umat islam pun nabi xsuke org yang menyesal,so jadikan iktibar...manusia pn xkan lari dri wat silap.tp jgn la smpai pisang berbuah dua kali kan..klu terjadi pun mungkin itu ujian yang ALLAH dah tentukan bagi setiap umat..kita hadapi setakat yang mampu dan redha..


peace jela yang aku tau..ngeee

Monday, February 7, 2011

::kuala lumpur::

tyra

hari nie satu ari g jalan2 kat kuala lumpur..mmg jalan2 ah,JALAN KAKI..byangkan...nie sbb mak aku nak jln2 sngt kat kl nie..bg aku aper ntah yg ader kat kl nie..sesak,kete cam xgerak2,org rmai yg ntah saper2,mcm2 pesen n mnakutkan lgi2 klu aku sorang2...rase xterjamin keselamatan aku..dah2,back to the point..ckp byk2 tkut melalut bnder lin lak..dah la aku nie klu ckap msti xabz...haha

family abg aku

okeay...ikutkan ari nie abg aku keje,tp die minta la msuk lmbat ckit nak bwk mak aku g jln kl kate nyer..kiteorng pun siap la pgi2 lgi nie...amik ko,kul 900am dah ready..hhuhu msalah la plak,rupe nyer abg aku xtau jln..hampeh!!luper lak nak gtau yg umah abg aku kat SEPANG...ngee so nak dijadikan citer kl tetap pg beb,tp nik KTM ar,,huhu tggal kan kete kat hntian NILAI..grak dri sane smpai KL CENTRAL..biler dah masuk koc 2 baru aku pasan yg koc aku nik 2 khas utk wanita jerk..tp abg aku pun selamba jerk masuk wat xtau,,..haha ader die kesah..ahakss..then nik monorail lak smpai BUKIT BINTANG....2pun smpai sane dah dkat pkul 100pm...smpai2 kiteorng trus mkn kat McDonald....



now..dah knyang smua kami g TIMES SQUARE..aku nie dah brangan abz jap g nak g atm nak kuarkan wit..knon nak shopping bagai..tp aper yg jadi????mmg la jln msuk times square..tp rupe nyer g nik monorail blik g KL CENTRAL!!means trus blik ar...ciitt!!abz angan2ku musnah begitu jerk..nie sbb abg aku rush nak g keje kul 400pm la nie..kate nyer bos die dah msg mara2 nak smpai kul braper..nie mmg tul2 jln,xsmpat nak wat aper2...nak kate window shopping pun xpuas rase nyer..arghhhh....

mak n adik bongsu 

relax tyra.....relax...xper la kali nie aku mrasa la gak cam ner 'jln' kat kl kn...slamer nie nik kete jerk...hahaha think positif kan..hee

Saturday, February 5, 2011

.::GEMUK::.


muker smakin tmbam..bdn xtembam2..klu org lin tgok mker aku msti ingat aku gmuk,ble dh tgok dpan2 xsngka aku nie krus kring..tp dri kcik kot aku cam gnie...dah macam2 aku  mkn nak bgi gmuk.
dlu aku try 'weight gain',ala yg susu dlm tin 2..siap ader iklan yg laki krus kring bleh jd gmuk.ha nie sbb aku terpengaruh ngan iklan gak la nie...biase perempuan..huhu tp time 2 mhal giler,bgi aku sbgai seorang pelajar la.stu tin kcik nak dkat rm80,mak aihhh..xsanggup den(tmbah2 aku nie penjimat,bkan kedekut..ahaakss). so nak jimat pnyer psal kongsi la ngan kwn aku,kire nti nak mkn bgi sparuh2 la...tp still xnmpak ksan..

kli ke2 aku try pg farmasi bli vitamin bgi tmbah selera mkn...ikutkan sbenarnyer aku bkan mkn ckit,byak gak kot...tp kdng2 ngn sifat pmalas aku yg terlampau nie so aku mlas nak g mkn..haha truk kan!!but the end keputusan nyer tetap same,xder  yang berubah.nak dekat rm30 kot stu btol kcik vitamin 2..xper2 dmi kesehatan aku xberkira ckitla..hee

dgn sifat xputus asa aku gak aku try care lin plak,yela terasa kot org duk kate aku kurus kering..samer gak cam org lin duk kate saper2 yang gmuk 2..yg gmuk nak kurus,yg kurus nak gmuk..cam aku..haha kali nie aku xnak buang wit cam g2 jerk,so aku try minum susu EVERDAY..bkan sbb nak gmuk gak tp plus nak bgi tlang kuat..yela,sbgai pelajar byal bergerak so kne jge bdn lgi2 tlang...yeker?heee yg klakar nyer  2,bkan jd aper yg aku inginkan tapi aku makin tggi!!HAHA lin yg aku nak ,lin yang  dapat..

now,i'm give up!terima jerk aper yg ader..bkan aper,aku pun terpikir gak nti xbest ar klu bakal suami aku nak pluk2 nti klu kurus..hee gatai na...aku pkir kedepan kot..haha tp skrang mlas dah nak pkir,,klu suker aku terima jela seada nyer aku,klu xsuker aku pun xkesah..saper xnak kawin kan2..huhu

the end


Friday, February 4, 2011

kamu

......bukan senang untuk lupakan kenangn lama...
.....tapi hidup perlu diteruskan....

Thursday, February 3, 2011

.::KEMBALI::.

wah..mmg dah lamer xupdate,plus aku mmg pemalas...aku cume nak kata..

aku bukan pencerita terhebat..
aku bukan seorang yang peramah..
aku mungkin xmcm org lin..
aku xsempurna yang engkau inginkan..
aku buat setakat yang aku mampu..
aku menjadi diri sendiri..

klu xselesa ngan aku..
aku xpaksa ko jgn tinggalkan aku..
aku yakin pasti ada jalan yang lin..
buat apa yang ko nak buat..
aku xkesah..

kerana..
keluarga,kawan yang lin masih setia disisi aku...
xgune aku ckap byk..
kerana ko merasa ko hebatkan...
alamak teremo lak..


SUDAH..AKU KAN KAN DAH KEMBALI!!!HAHHAHAHAHAH